Pedig elsőre nem sok bizalmat szavaztam a vízzel hígitott joghurtnak, de az eredmény teljesen meggyőzött. A lasszival is úgy jártam, mint a csatnival -- legszívesebben egész nap kísérleteznék. A maiak ránézésre egyformák, de mindegyik más ízvilág.
Lassi is a traditional Indian beverage made with joghurt, water and spices. It can be sweet or salty. It is very easy and quick to make. It is best when chilled, perfect on a hot summer day. It is a tasty aid for digestion therefore a perfect accompaniment to the hot and spicy Indian flavours.
Hozzávalók és elkészítés
Gyömbéres:
1 nagy pohár joghurt
ugyanannyi víz
3 ek méz (én a nyár elején készült pitypang szirupot használtam, tökéletes hozzá)
1 kb. 5-6 centis friss gyömbér, amit lereszeltem, ezután kinyomtam a levét, csak azt használtam fel.
Az egészet összekevertem, mixerrel habosítottam és behűtöttem.
Bodzás:
1,5 dl joghurt
2,5 dl víz
2 ek. bodzavirág-lekvár (bodzaszörp is jó, ha valaki azt tett el)
csipetnyi fahéj
Összekeverem, turmixolom, behűtöm.
Fűszeres:
1,5 dl joghurt
2,5 dl víz
1 ek. barnacukor
fél mk az őszibarack csatninál leírt fűszerkeverékből
Összekeverem, turmixolom, behűtöm.
Ingredients and preparation
Ginger Lassi
1 lb joghurt
1 lb water
3 tbs honey
pressed juice of a piece (5-6 centimeter) grated fresh ginger.
Elderflower lassi
1,5 dl joghurt
2,5 dl water
2 tbs elderflower jam
Spicey lassi
1,5 dl joghurt
2,5 dl water
1tbs brown sugar
The method is always the same. Blend the ingredients until frothy. Serve chilled.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése