Nap és Hold - az egyik nappal, a másik éjjel - imádkozva hajlik meg a porban, és magasztalásukból ered mozgásuk.

SZENT MIHÁLY HAVA / FÖLDANYA HAVA

2011. augusztus 2., kedd

Borsóragu kókuszos rizzsel

Hozzávalók 3 főre:

1 csésze rizs
4 ek kókuszreszelék
2 és 1/2 csésze víz
1 csésze borsó
1 csésze zöldbab
1 kis fej hagyma
fél piros zöldpaprika
1 paradicsom
1 mk kurkuma
1 mk őrölt piros paprika
1/2 mk szegfűbors
1 ek mazsola
só, olaj

Elkészítés:

A rizst a kókuszreszelékkel felteszem főni. Nem szoktam elsőre ráönteni az összes vizet, kicsit kevesebbet, és időnként ellenőrzöm, kell-e pótolni. Lassú tűzön készítem, hogy a kókusz megpuhuljon, különben kellemetlen ropogtatni. Mikor elkészült, hagyom állni lefedve, hogy biztosan puha legyen. Csak sóval ízesítem. Gyönyörű vakító fehér lesz. Színes és fűszeres ételekhez való köret.

Amíg a rizs fő, az apróra vágott hagymát megdinsztelem a kis kockára vágott zöldpaprikával, kurkumával, pirospaprikával és szegfűborssal fűszerezem, hozzáadom a felkockázott paradicsomot, rottyantok rajta egyet, aztán mehet bele a borsó és a bab, kevés vizet öntök alá. Megsózom és készre párolom, de mielőtt teljesen elkészül, beleszórom a mazsolát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése