Nap és Hold - az egyik nappal, a másik éjjel - imádkozva hajlik meg a porban, és magasztalásukból ered mozgásuk.

SZENT MIHÁLY HAVA / FÖLDANYA HAVA

2011. július 31., vasárnap

Padlizsános tészta / Pasta with aubergine

Hozzávalók 4 főre

1 padlizsán
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
1 szűk ek friss reszelt gyömbér
1 mk kurkuma
25 dkg tészta

olívaolaj a sütéshez + extra szűz olívaolaj


2 pohár joghurt
1 tk morzsolt citromnád

Elkészítés:

A joghurtot elkeverem a citromnáddal, és hűtőbe teszem. Szerintem fölösleges mással fűszerezni, sót se kíván.

A lilahagymát, padlizsánt, paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát vékony szeletekre. Kevés olajban kicsit megpirítom a reszelt gyömbért, hozzáadom a hagymát, fokhagymát, mikor üvegesedni kezd, rászórom a kurkumát, és mehet bele a padlizsán. Mikor a padlizsán majdnem kész, rádobom a paradicsomot, sózom, és még kicsit tovább sütöm. Amikor kész, összekeverem a közben kifőtt tésztával, jól átforgatom. Még egy kicsit meglocsolom extra szűz olívaolajjal.

A citromnádas joghurttal meglocsolva fogyasztom.


For 4 people mix a bowl of yoghurt with 1 tsp dried ground lemon grass and put it in the fridge. Roughly chop 1 red onion, 1 big tomato. Cut 3 cloves garlic into thin slivers. Heat 2 tbs oil and fry 1 tbs freshly grated ginger. Then add 1/2 tsp turmeric, red onion and garlic and fry them. Add the aubergine. When it is nearly done add the tomato and salt it. When it is ready mix with pasta (cooked from 250g), pour with some extra virgin olive oil. Serve with the yoghurt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése