Nap és Hold - az egyik nappal, a másik éjjel - imádkozva hajlik meg a porban, és magasztalásukból ered mozgásuk.

SZENT MIHÁLY HAVA / FÖLDANYA HAVA

2011. augusztus 23., kedd

Alma csatni / Apple Chutney



A nyár zamatos gyümölcsökkel ajándékoz meg, és a kísérletezés örömével. Késő este mi máshoz is foghat hozzá az ember lánya, ha nem csatnifőzéshez? Az indiai konyhában nem az ízeket szeretem, hanem a színeket, a változatosságot, a sokféleséget. A csatninak viszont feltétel nélkül megadom magam.

Hozzávalók és elkészítés

3 db alma
3 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
1 darab vaj
1 szűk mk ánizs
1 szűk mk cayenne bors
1 mk kurkuma
1 csésze víz

Az almát meghámozom, felkockázom. A vajat és a cukrot megolvasztom, ráöntöm az almát és a vizet, a kókuszreszeléket is hozzáteszem, fűszerezem és fedő alatt addig párolom, amíg az alma szétesik. Ha szükséges, több vizet is öntök hozzá.

Peel and chop 3 apples. Heat a piece of butter and 3 tbs sugar, add the apple and 2 tbs dry grated coconut, 1 cup water, season with 1/2 tsp anise, 1/2 tsp cayenne pepper and 1/2 tsp turmeric. Cover and cook until smooth. Add more water if necessary.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése